top of page

         Huisvesting

Het paard is een bewegingsdier. Ze hebben geen dag en nacht ritme zoals wij en zijn dus ook niet gemaakt om op gezette tijden te gaan slapen of stil te staan. Ze volgen een geheel eigen ritme waarbij rust, eten en bewegen elkaar op basis van noodzaak afwisselen. De vrijheid om te kunnen bewegen is dus enorm belangrijk voor het in conditie krijgen en houden van een paard.

 

Naar aanleiding van het onderzoek dat Jaime Jackson deed naar wilde paarden in hun natuurlijk habitat ontwikkelde hij het Paddock Paradise huisvestingssysteem. Paddock Paradise is een systeem van (grasloze) paden en open plekken (track). Binnen dit systeem kunnen de paarden hun eigen sporen en paden trekken. Door op verschillende plekken onbeperkt hooi aan te bieden kunnen paarden foerageren en bewegen van plek naar plek. Dit concept simuleert de natuurlijke leefomgeving van het paard en stimuleert natuurlijk gedrag. Jaime schreef het boek genaamd Paddock Paradise waarin hij zijn concept uitgebreid beschrijft. Dit boek kun je op deze website bestellen in de webshop (klik hier).

Helaas is het niet voor iedereen mogelijk om een Paddock Paradise aan te leggen, maar dat wil niet zeggen dat we geen aanpassingen kunnen maken in een meer traditionele setting. Vaak kun je met kleine veranderingen al een heel groot verschil maken voor je paarden. Graag kijk ik samen met jou naar de mogelijkheden voor jouw paard!

logo via libera.JPG
bottom of page