top of page

OVER MIJ
 

De kracht, eerlijkheid en uiterlijke verschijning van het paard hebben bij mij als kind een passie aangewakkerd die nooit is verdwenen. Toen ik de mogelijkheid had om een paard te kopen heb ik deze kans met beide handen aangegrepen.

 

De verantwoordelijkheid die het houden van een paard met zich meebrengt, maakte dat ik me ben gaan verdiepen in de natuur van het paard. Tijdens deze zoektocht kwam ik in aanraking met het gedachtegoed van Jaime Jackson. Het idee van een meer natuurlijke aanpak van het houden en verzorgen van paarden sprak mij ontzettend aan en was voor mij logische volgende stap.

 

De hoeven van het paard zijn een weerspiegeling van de algehele gezondheid van het dier. Het zien en begrijpen van de samenhang tussen de leefomgeving van het paard, voeding, beweging en het natuurlijk slijten en vormen van de hoeven maakte dat ik de opleiding bij het ISNHCP ben gaan volgen. Het ISNHCP is een in Amerika gevestigde en door Jaime Jackson opgerichte organisatie met leerlingen uit de hele wereld. Inmiddels ben ik clinician en instructeur en leid ik studenten (ISNHCP) vanuit de hele wereld op.

 

Verder heb ik een opleiding gevolgd bij Carolyn Resnick in de Verengde Staten. Zij heeft als kind tussen kuddes wilde paarden geleefd en heeft ze eindeloos geobserveerd. Deze bijzondere paardenvrouw ontwikkelde een methode om in vrijheid een band op te bouwen met je paard die de basis kan vormen voor alle disciplines binnen de paardensport.

Suzanne van der Linden

over mij spiegelbeeld.jpg

"Let nature
be your guide"

 

bottom of page